Про це повідомляє місцеве видання Інформатор.

У 2007 р. Дніпропетровська міськрада передала в оренду на два роки «Міському саду» 2,61 га землі по вул. Набережна Перемоги в районі будинків № 94-96. Ділянку передали для будівництва водноспортивного комплексу. Протягом 2006-2008 рр. був розроблений проект будівництва комплексу і пляжу, але Держархбудінспекція дозвіл на початок будівництва не надала. Незважаючи на це, на ділянці з’явилися огорожа і сторожка. У 2008 р. Господарський суд Дніпропетровської області визнав за фірмою «Міський сад» право власності на сторожку і огорожу.

У 2009 р. міськрада передала в оренду на три роки «Міському саду» ще одну ділянку в районі вул. Набережній Перемоги № 96-100. Площа ділянки склала 0,82 га, з яких 0,10 га – землі водного фонду, 0,72 га – землі рекреаційного призначення.

У 2007 р. міськрада Дніпра затвердила проект водоохоронної зони та прибережної захисної смуги в районі будинків № 96-100. Були виконані топографо-геодезичні роботи. Але, коли фірма захотіла будуватися, то дозвіл вона не отримала. В подальшому, суд вирішив, що закон не забороняє будувати на таких землях, навіть без відповідних документів. В результаті, у січні 2010 р. Господарський суд Дніпропетровської області визнав за фірмою «Міський сад» право власності на будівлі водноспортивного комплексу без введення в експлуатацію, яких на той момент не було.

Після таких судових рішень в червні 2010 р. права власності перейшли на дві фірми – ТОВ «Атлант-2009» і ТОВ «Парк Дружби», а «Міський сад» ліквідували. При цьому термін оренди двох ділянок продовжили до червня 2025 року.

У 2017 р. на ділянки виїхала комісія міськради Дніпра. З’ясувалося, що на одній з них є тільки бур’яни і сміття, а на другій – майданчик для гри в футбол та електроопори. За фактом незаконного будівництва відкрили кримінальну справу, а самі ділянки визнали речовими доказами.

У квітні цього року Бабушкінський райсуд Дніпропетровська наклав арешт на ділянки, але в травні рішення скасували. Друга спроба накласти арешт була в червні, але суддя Індустріального райсуду Лариса Бельченко клопотання прокуратури не підтримала. На суді представники фірм-власників заявили, що справно платять за оренду 8 років і лише зараз до них виникли претензії.

В той же час, в міськраді вирішили змінити тактику і хочуть визнати початкові рішення Господарського суду незаконними. Для цього, в Дніпропетровський апеляційний госпсуд була подана скарга від КП «Бюро обліку майнових прав та діяльності з нерухомістю» міськради Дніпра. Скаржники посилаються на те, що про рішення 2010 р. міськрада дізналася тільки 8 років потому, і тому просять суд відновити строк на оскарження.

Серед засновників ТОВ «Міський сад», з якої і почалася історія оренди, були мама і сестра нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Рибалка – Євгенія Рибалка та Ольга Кривохатько, а також Сергій Вишницький, який займається торгівлею в бізнесі нардепа.

Засновником та керівником нової фірми-власниці «Атлант-2009» є Ольга Вишницька – за інформацієюЗМІ, родичка згаданого Сергія Вишницького.

ІА "Вголос": НОВИНИ