Про це він заявив сьогодні у коментарі «Вголосу».

«Підвищення тарифів на пасажирські перевезення буде однозначно, але питання в тому, коли виконком ухвалить це рішення? Завтра чи наступного тижня? Я не можу вказувати міській раді», – наголосив Іван Велійка.

Він також сказав, що не бачить жодних перешкод для того, щоб виконком не погодив новий тариф на перевезення пасажирів, який, за його словами, становитиме 4 грн.

«На міських маршрутах, згідно із ЗУ «Про державне самоврядування», міська влада регулює і погоджує тарифи. Це є крапка. Закон вищий, аніж постанова Кабінету Міністрів. Її скасування поширюється лише на приміські та міські маршрути. Тому я не бачу абсолютних підстав для того, щоб виконком не погодив наш тариф у 4 грн. Виконком ухвалить це рішення, звичайно», – підкреслив голова Асоціації перевізників регіону.

Окрім цього, Іван Велійка запевнив, що Антимонопольний комітет Львівщини погодив правильність методики розрахунку тарифу на пасажирські перевезення, яку надали автотранспортні підприємства.

«Ми подавали свої розрахунки тарифу до Антимонопольного комітету, і він погодив правильність нашої методики», – наголосив голова асоціації.

Як писав «Вголос», начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич заявила, що жодних підстав у перевізників регіону для самостійного встановлення нових тарифів на перевезення пасажирів міським транспортом немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ