Про це Володимир Квурт, який у 2006-2010 роках обіймав посаду секретаря міської ради Львова, заявив учора на прес-конференції львівським журналістам, повідомляє кореспондент “Вголосу».

За його словами, ніщо не заважає Винникам об’єднатися із  Львовом, але тоді самобутнє містечко зникне як юридичний суб’єкт.

«Чи погодяться з таким об’єднанням мешканці Винник ? Не знаю, - заявив Володимир Квурт. Особисто я з таким об’єднанням не погоджуюся. Бо це місто, яке має майже 700-літню історію, яке говорить про 350 років магдебурзького права, яке має багатющу історію поселень на цій територію, які датуються до 20 тисяч років до нашої ери. Місто, до якого причетні провідники нації, має зникнути ?!»

Володимир Квурт заявив, що деякі прихильники процесу децентралізації і добровільного об’єднання громад підходять до цього процесу суто з математичної точки зору, не враховуючи історичні аспекти. Мовляв, порахували кількість людей, розрахували їх соціальні потреби і нехай об’єднуються. Добровільність такого об’єднання колись буде завершено. А самобутність Винник може бути втрачено.  

ІА "Вголос": НОВИНИ