Відповідну заяву опублікувала прес-служба регулятора.

«Після проведення тарифної децентралізації повноваження по встановленню тарифів для частини суб'єктів господарювання перейшли до місцевих органів влади. Отримавши такі повноваження, деякі органи місцевого самоврядування почали встановлювати тарифи на житлово-комунальні послуги значно вищі, ніж раніше встановлювала комісія», – говориться в повідомленні.

Згідно з поданою інформацією, встановлені останнім часом органами влади тарифи на теплову енергію в середньому перевищують тарифи від НКРЕКП на 18,1%.

За даними прес-служби, також на 10-13% місцеві органи підвищують тарифи на централізоване опалення. У регуляторі також зазначили, що органи місцевого самоврядування чинили тиск на комісію (коли вона визначала тарифи) – накладали мораторій на підвищення тарифів, намагалися залучити голови і членів комісії до кримінальної відповідальності.

«Однак, як показують приклади, при встановленні тарифу самими органами місцевого самоврядування ці тарифи значно зросли. Це підтверджує думку про непослідовних і популістських діях деяких органів місцевого самоврядування», – заявили в Нацкомісії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ