Про шпигунський скандал написала австрійська газета «Der Standard», котра теж опублікувала список «об’єктів, за якими стежили», передає Польське радіо.

Австрійські ЗМІ оприлюднили список дипломатичних установ, державних об’єктів, представництв австрійського і міжнародного бізнесу, а також політиків, за якими у 1999-2006 роках шпигувала німецька розвідка Bundesnachrichtendienst (BND). У цьому списку знаходиться теж посольство Польської Республіки у Відні.

«Між друзями такого не повинно бути», – так справу коментує австрійський канцлер Александер Ван дер Беллен.

Шпигунським скандалом займеться спеціально створена парламентська Група з питань розвідки в Бундестагу. «Ми перевіримо, чи ці звинувачення є актуальними, чи мають зв’язок із справою, про яку повідомлялося у 2015 році», – заявив депутат німецького Бундестагу Армін Шустер.

Нове законодавство з 2016 року дозволяє німецькій розвідці слідкувати за закордонними телекомунікаційними мережами, а також прослідковувати особові дані іноземців, якщо це служить державному інтересу Німеччини. Закон, натомість, забороняє шпигувати за німецькими громадянами.

ІА "Вголос": НОВИНИ