Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«У той час, коли Україна тримає фронт у війні з Московією під бандерівськими прапорами, антиукраїнська істерія в Польщі досягнула апогею. Це підлий удар у спину воюючій Україні», – зазначає очільник націоналістів.

На думку Тягнибока, на такі дії Польського Сейму має бути негайна рішуча реакція Президента, парламенту і зовнішьополітичного відомства України:

«Хоча чого можна очікувати від української влади, якщо Президент України називає Юзефа Пілсудського, який зрадив УНР, знищив ЗУНР, разом із московськими большевиками ділив Україну і провадив етноцидну політику пацифікації українців, – постаттю, що нібито об'єднує українців і поляків».

«Між Гадячем і Андрусовим поляки, схоже, вибрали чергове Андрусове...», – додає політик, обіцяючи оголосити офіційну позицію націоналістів на завтрашньому позачерговому З'їзді об'єднання.

Нагадаємо, сьогодні Парламент Польщі ухвалив закон, згідно з яким до відповідальності притягуватимуться усі, хто заперечує, підтримує або пропагує злочинні, на думку поляків, дії ОУН та УПА.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ