Про це повідомляється в ухвалі Святошинського районного суду м. Києва від 30 травня 2018 року.

Слідство вбачає «наявну стійку змову між посадовими особами Святошинського РВ ДВС Києва, які подали заявку з неповним комплектом документів (без акта оцінки майна, що обов’язково) та працівники ДП «СЕТАМ», які прийняли до виконання вказані документи, та провели процедуру торгів із суттєвим порушенням строків визначених законодавством».

Йдеться про базу відпочинку «Горлиця» в смт. Козин Обухівського району Київської області, по сусідству з маєтком екс-глави СБУ Валерія Хорошковського.

База була виставлена на продаж в систему «СЕТАМ» через борги її власника – ПрАТ «Атек». При цьому оціночна вартість її була зменшена в десятки разів. Так, базу продали у липні 2017 року за 2,5 млн грн. А відповідно до звіту про незалежну оціну за серпень 2017 року, на який посилається слідство, «Горлиця» коштує 31,8 млн грн.

Дешеву оцінку базу на замовлення Святошинського райвідділу ДВС Києва провело ТОВ «Хотей-АО». Але в той же день, коли «Хотей» оцінило «Горлицю», Фонд держмайна анулював фірмі сертифікат суб’єкта оціночної діяльності. Відтак, коли базу продавали на «СЕТАМі», то її ціна не мала жодного підтвердження.

Також слідство наголошує, що ПрАТ «Атек» свій борг погасило. Але державні виконавці, хоч і знали про повне погашення заборгованості, не закрили виконавче провадження, а навпаки, продовжували вчиняти дії по примусовому виконанню судового рішення, вступивши «в злочинну змову з невстановленими особами».

За даними «Наших грошей», приватна особа, яка купила базу – це такий собі Антон Шнуренко, чоловік, який у резюме вказує, що працює водієм. За даними слідства, гроші за базу Шнуренко перераховував з «БТА-банку» у столичному бізнес-центрі «Євразія». Там, як повідомляли ЗМІ, розташована  приймальня нардепа від БПП Олександра Грановського.

Досудове розслідування по СЕТАМу і держвиконавцях веде слідчий відділ Святошинського УП ГУНП Києва. Кримінальне провадження №12017100080006601 від 26 липня 2017 за фактом замаху на розтрату майна, вчиненому в особливо великих розмірах, а також за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами Святошинського РВ ДВС Києва має ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 ККУ («Зловживання владою або службовим становищем»), ч.3 ст.15 ч. 5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

За даними SMIDA, 35,66 % акцій «Атеку» належать Марині Шейгас, 14,28 % – Андрію Негребельному, 33,9 % –  Олексію Дмитрієнку.  Останнього у ЗМІ називають людиною скандального судді Артура Ємельянова.

ІА "Вголос": НОВИНИ