З 20 по 22 вересня у місті Лева відбудеться масштабна ватерпольна подія – четвертий за ліком Міжнародний турнір «Відкритий кубок Львова».

Змагання відбудуться за підтримки Львівської міської ради і увійдуть до програми «Відкриті кубки Львова». Ватерпольні баталії відбуватимуться протягом трьох днів у басейні СКА (вул. Клепарівська, 39 а).

Переможцем «Відкритого кубка Львова» з водного поло стане команда, яка за підсумками одноколового турніру зуміє набрати найбільшу кількість очок. Нагадаємо, переможцем першого турніру стала збірна Харківської області, другого – команда з Мінська, а третього – львівські «динамівці».

Антон Нікулін, начальник управління молоді та спорту ЛМР: "Однією з головних вимог у проведенні "Відкритих кубків Львова" є міжнародне представництво. Дуже приємно, що організатори ватерпольного турніру відмінно справляються з цим завданням і знову до нашого міста приїдуть хороші команди з міжнародним статусом. За минулі турніри з водного поло ми отримали чимало схвальних відгуків, і впевнений, що цей турнір не стане винятком".

Ігор Зінкевич, організатор змагань та виконавчий директор ВК «Динамо»: "Цього року участь у турнірі візьмуть шість команд. До Львова мали ще приїхати словаки, однак календар їхніх національних змагань збігся з нашим, тому до участі у змаганнях організатори допустили срібного призера останнього чемпіонату України команду ЛУФК. Приємно, що щороку турнір стає все сильнішим, оскільки цьогоріч ми маємо нового потужного учасника з Румунії".

Євген Наумчик, головний тренер ЛУФК: "Головне завдання на "Відкритому кубку Львівщини" – здобуття ігрової практики для молодих гравців. Ні для кого не секрет, що чимало гравців, які стали срібними призерами у минулорічному чемпіонаті України, перейшли до «Динамо», а відтак команда ЛУФК у цьому сезоні зазнає суттєвого омолодження. Кістяк нашої команди становитимуть гравці 2003-2004 року народження. Також погодився нашій команді на турнірі допомогти досвідчений Олег Добуш. Щодо конкретних завдань на турнір, то, звісно, у нас їх немає, однак конкретніше про це можна буде говорити тоді, коли будемо бачити склади наших суперників".

Олексій Шведов, тренер «Динамо»: "До «Відкритого кубку Львова» ми готувалися понад півтора місяці. Звичайно, ми старалися зіграти склад на тренуваннях, але без офіційних матчів та турнірів це зробити дуже складно. Зараз у нас буде така можливість, а у вболівальників буде можливість побачити оновлену і омолоджену команду. Цей турнір для нас буде корисним, адже в бою ми зможемо перевірити наших гравців. Склад учасників турніру є дуже потужним, чого вартує лише участь учасника єврокубків з Румунії. До слова, з цією командою ми зустрічалися у Лізі чемпіонів і програли з різницею у два голи. Румуни, можливо, будуть претендентами на перемогу, однак також не варто списувати з рахунків команду з Мінська і, звісно ж, львівське «Динамо».

Загалом, дуже радий, що такий ватерпольний турнір у нашому місті уже став традиційним. Це престиж не тільки нашого міста, а й держави".

ВІДКРИТИЙ КУБОК ЛЬВОВА З ВОДНОГО ПОЛО-2019

Учасники змагань: ВК "Динамо" Львів CSM Corona Brasov (Румунія) ВК "Еlektrenai Zaibas" (Литва) ВК "Rcop Minsk" (Білорусія) ŁSTW OCMER (Польща) КЗ ЛОР "ЛУФК" (Україна).

Розклад змагань:

1-й день (20.09.2019):

10:00 – 11:15 – ВК «RCOP Minsk» vs ВК «CSM CORONA»

11:15 – 12:30 – ВК «Ocmer LSTW» vs ВК «Динамо» Львів»

12:30 - 13:30 - ВК «ELEKTRENAI ZAIBAS» vs КЗ ЛОР "ЛУФК"

16:00 – 17:15 – ВК «ELEKTRENAI ZAIBAS» vs ВК «CSM CORONA»

17:15 – 18:30 – ВК «Ocmer LSTW» vs ВК «RCOP Minsk»

18:30 - 19:30 - ВК «Динамо» Львів» vs КЗ ЛОР "ЛУФК"

 

2-й день (21.09.2019):

10:00 – 11:15 – ВК «Ocmer LSTW» vs ВК «CSM CORONA»

11:15 – 12:30 – ВК «ELEKTRENAI ZAIBAS» vs ВК «Динамо» Львів»

12:30 - 14:30 - ВК «RCOP Minsk» vs КЗ ЛОР "ЛУФК"

16:00 – 17:15 – ВК «ELEKTRENAI ZAIBAS» vs ВК «Ocmer LSTW»

17:15 – 18:30 – ВК «Динамо» Львів» vs ВК «RCOP Minsk»

18:30 - 19:30 - ВК «CSM CORONA» vs КЗ ЛОР "ЛУФК"

 

3-й день (22.09.2019):

11:00 – 12:00– ВК «Ocmer LSTW» vs КЗ ЛОР "ЛУФК"

12:00 – 13:15 – ВК «RCOP Minsk» vs ВК «ELEKTRENAI ZAIBAS»

13:15 - 14:30 - ВК «CSM CORONA» vs ВК «Динамо» Львів»

ІА "Вголос": НОВИНИ