Про це повідомляє UBR.ua.

Так, з 1 лютого буде змінено умови пакетів МТС, які було запущено ще до кризи.

Наприклад, базова абонплата в тарифах лінійки «Смартфон 3G» зросте з 15 до 20 гривень на місяць, а в тарифі «Смартфон 3G Плюс» з 20 до 25 гривень на місяць. Щоб підключитися до послуги «Рік без абонплати», користувачам доведеться викласти вже не 128, а 200 гривень. Зросте і плата за внутрішній роумінг: за дзвінки на номери інших операторів клієнтам МТС доведеться викладати по 50 копійок за хвилину (раніше було 35 копійок). Керівник відділу зв'язків з громадськістю «Vodafone» Вікторія Рубан збільшення вартості тарифів пояснила низкою причин: девальвація гривні, збільшення вартості електроенергії, зростання державних зборів за користування радіочастотами тощо, що збільшує собівартість послуг оператора. Але власники нових пакетів під брендом «Vodafone» можуть не хвилюватися: жоден з цих тарифних планів не виросте в ціні.

Аналогічно переглядають старі тарифні плани і в оператора «Київстар». Зараз розглядають 15 «архівних» пакетів. Їх фішкою було надання різних бонусів: хвилин, обсягів Інтернету, sms та ін. У компанії обіцяють, що підвищення вартості цих пакетів буде незначним. Провідний спеціаліст зі зв'язків з громадськістю «Київстару» Ірина Леличенко пояснила, що головною причиною перегляду умов для клієнтів є знецінення національної валюти. Дешева гривня збільшила витрати компанії на будівництво та експлуатацію мережі, модернізацію обладнання тощо. Зросли й фіскальні витрати.

А ось оператор «lifesell» відповідати на запитання про підвищення тарифів відмовився, пояснивши це комерційною таємницею. Але, за інсайдерською інформацією видання, там теж готують «сюрпризи» для користувачів.

ІА "Вголос": НОВИНИ