Про це йдеться у заяві Вищого представництва Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні, пише газета «День» з посиланням на прес-службу ЄС.

«ЄС повністю підтримує резолюцію 2166 Радбезу ООН, в якій міститься вимога про те, щоб особи, відповідальні за знищення рейсу MH17, були притягнуті до відповідальності і щоб всі держави в повній мірі співпрацювали із зусиллями щодо встановлення підзвітності», – зазначено у повідомленні.

Вищий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки нагадала, що Нідерланди і Австралія офіційно звинуватили Росію у катастрофі літака рейсу МН17. Зокрема, після того, як слідчі з Нідерландів знайшли чергове підтвердження того, що літак рейсу МН17 збили з російського «Бука», встановивши низку унікальних характеристик ракет ПЗРК «Бук».

«На цьому тлі ми і надалі будемо закликати Російську Федерацію прийняти її відповідальність і в повній мірі співпрацювати з усіма зусиллями щодо встановлення підзвітності», – також зазначено у повідомленні.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ