На площі Ринок облаштовано спеціальні резервуари, які подають воду, передає прес-служба Львівської міської ради.

Поливання в інші години та інших місцях центральної частини міста – не дозволені, тому за порядком стежать працівники правоохоронних органів та «Муніципальна дружина». У зв’язку з поливанням, з 11:00 до 16:00 год електротранспорт на площі Ринок не курсує.

«Сьогоднішній день є особливим, адже ми перебуваємо в часі Великодніх свят. Поливаний понеділок має особливе значення, бо це, в першу чергу, веселе свято. З давніх-давен хлопці обливали дівчат, ця традиція у нас зберігалась. В останні роки ми цьому святу надали більш культурних форм, аби не було хуліганства в місті, ми це організовуємо на пл. Ринок перед входом в міську раду. Це вже четвертий рік поспіль. Сьогодні погода не дуже сприяє, щоб це робити масово, ми зробили скромніше. По емоціях молодих людей бачимо, що їм це подобається», - розповів в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

На площі Ринок встановлено центральну клумбу у вигляді водяної пальми, до якої по колу прилаштували крани. Усі охочі мають змогу набрати воду як у пляшки, так і у відра для водяних баталій. Також до пальми прикріплено водяні пістолети. З фонтану Нептуна вода розбризкує у всі боки, що створює своєрідну атракцію для учасників свята.

З іншого боку площі Ринок, поблизу пам’ятника Діані, облаштовано майданчик із місцями для сушіння, переодягання та біотуалетами. Про змінний одяг потрібно подбати заздалегідь.

«Закликаємо молодь не забувати про культуру поведінки, правила безпеки та повагу до інших», – додає в.о. начальника управління внутрішньої політики Львівської міської ради Марія Пилипчук.

Дійство організовує управління внутрішньої політики Львівської міської ради спільно з ЛКП «Львівводоканал» та Галицькою районною адміністрацією.

«Ми не уявляємо Великодніх свят у Львові без Поливаного понеділка. Це свято надає бадьорості, заряд позитивної енергії та є невід’ємним святкуванням Великодня. Традиційно вважається, що у Поливаний понеділок хлопці обливають дівчат», — додав координатор кампанії «Культурне місто» Микола Крупей.

Як уточнили в ЛМКП «Львівводоканал», торік на «Поливаний понеділок» було використано 10 м куб води, що коштувало 65 грн. Очікується, що цього року буде використана така ж кількість води.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ