Про це повідомляє ДСНС України.

Рятувальники попереджають, що за даними Укргідрометцентру, вранці 11 грудня у північних і центральних областях буде туман, видимість 200...500 м, удень у Приазов'ї сильний дощ.

На півдні країни прогнозуються пориви вітру 15...20 м/с, у північних і центральних областях місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця.

12-13 грудня очікується ускладнення погодних умов: 12 грудня у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру — 15...20 м/с, приріст снігового покриву — 12...20 см.

Уночі 12 грудня у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській і Дніпропетровській областях сильні опади переважно у вигляді дощу.

13 грудня в Україні, крім східних областей, Прикарпаття та Закарпаття, вночі помірний, вдень невеликий сніг. На дорогах країни — ожеледиця.

Про погіршення погоди в Україні пише у Facebook народний синоптик Наталка Діденко.

Згідно з її прогнозом, 12 грудня у більшості областей України визначатиме некомфортну погоду циклон із півдня.

"Ось він уже на ранковому супутнику закрутився (на другому фото) і почав дощ та мокрий сніг із вітром", — пише Діденко.

Синоптик попереджає, що у середу випадатиме сніг, мокрий сніг, на півдні та сході переважно з дощем, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини та "нахабна" ожеледиця.

Вона зазначила, що температура повітря буде близько нуля, на заході вночі –1...–4 градуси.

У Києві у середу очікується сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини та ожеледиця. Температура повітря — близько нуля.

"Тобто, складні погодні умови! Не легковажте прогнозом погоди", — додала Діденко.

ІА "Вголос": НОВИНИ