Про те, що це могли бути російські військові, говорять не лише молдовські ЗМІ, інформує «Німецька хвиля».

За словами радника молдовського президента з питань оборони і національної безпеки Олексій Барбенягре, існує підозра, що особи, які намагалися перетнути кордон Молдови, є військовослужбовцями.

Вони планували в'їхати до країни через міжнародний аеропорт у Кишиневі, у чому їм відмовили.

«Вони не виконали умови, необхідні для перебування на території Молдови», – пояснив Барбенягре, не уточнивши при цьому національність цих громадян.

Натомість через підвищений ризик Вища рада безпеки Молдови ухвалила рішення створити спеціальний підрозділ, додав Барбенягре.

Місцеві ЗМІ провели власне розслідування та з'ясували, що в ситуації із тими, кому заборонили в'їзд на територію країни, ідеться про російських військовослужбовців.

Молдовський віце-прем'єр Євгеній Карпов у своєму виступі також зауважив, що, за його даними, у в'їзді відмовили російським військовим, метою поїздки яких була невизнана республіка Придністров'я.

За словами Карпова, вони замовчували справжню причину свого візиту. І таких випадків, додав прем'єр, останнім часом стало більше.

Влада Молдови дуже побоюється, щоб кримський і східноукраїнський сценарій не повторилися в їхній країні. Заява російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна тільки посилила ці побоювання. У випадку збройного конфлікту, як в Україні, Росія, «без сумніву», вживатиме рішучих заходів, щоб захистити своїх громадян, які проживають на території Молдови, зауважив Рогозін.

ІА "Вголос": НОВИНИ