Про це спікер молдавського парламенту Андріан Канду повідомив в інтерв'ю латвійському виданню Latvijas Avize, повідомляє портал NewsMaker.

За його словами, рахунок, який можуть пред'явити Москві, вимірюватиметься мільярдами доларів. Канду нагадав, що в Придністров'ї незаконно перебувають близько 2 тис. російських військовослужбовців, яких у Кишиневі вважають «окупаційними силами».

«Російські військові підрозділи являють собою загрозу безпеці, оскільки це незаконна військова присутність, така сама, як перебування російської армії в Абхазії, Південній Осетії та Східній Україні», - сказав спікер молдавського парламенту.

Росія, за його словами, порушує міжнародне право. Молдавська влада намагається порушувати це питання на міжнародному рівні й сподівається, що його обговорять на майданчику ООН.

Також Канду поскаржився на російське інформаційне втручання в події у Молдові. У країні, за його словами, активізувалася діяльність проросійських неурядових організацій та «розвідувальна діяльність».

«Тенденції вказують на те, що в майбутньому втручання в політичні процеси держави стане ще більш інтенсивним. Щоб стримати вплив Росії, ми хочемо законодавчо зобов'язати неурядові організації, які отримують фінансування з-за кордону, бути більш прозорими. Крім того, на майбутніх парламентських виборах люди зможуть обирати депутатів за одномандатними округами, що також зменшить вплив проросійських сил», - зазначив Канду. 

ІА "Вголос": НОВИНИ