Про це інформує прес-служба міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови.

«У міністерство запросили посла Російської Федерації в Молдові Фарита Мухаметшина і повідомили йому про те, що відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні відносини (1961 року) троє дипломатів посольства Росії в Молдові оголошені персонами  нон-грата і зобов'язані покинути територію республіки упродовж семи днів», - йдеться в повідомленні.

Як уже раніше писав «Вголос», сьогодні міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковні зустрівся з послом РФ за повідомив йому про припинення акредитації одного із його співробітників із дипломатичним статусом. 

Нагадуємо, що вже 24 країни світу висилають російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку в Солсбері у Великій Британії, зокрема – 17 країн ЄС, Україна, Канада, США, Албанія, Македонія, Норвегія та Австралія. 

14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки. 

26 березня про рішення вислати російських дипломатів у зв'язку зі справою Скрипаля оголосили країни ЄС, США, Канада, Албанія, Норвегія і Україна. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ