[media=153306,153307,153308,153309,153310] 

Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» на фестивалі «Зашків-2017» розповів керівник Львівського міського підрозділу Добровольчого Руху ОУН, учасник АТО Тарас Юрків.

«Під час фестивалю наша організація проводить вишкіл для молоді. У нас у гостях також - патріотичні гурти. Сьогодні відвідали музей Коновальця. Загалом проведення таких патріотичних заходів дуже важливе. Молодь має знати своїх Героїв», - зазначив Тарас Юрків.

За його словами, у молоді після таких фестивалів змінюється ставлення до ветеранів визвольних змагань. «Ми часто влаштовуємо їм зустрічі із ветеранами ОУН і УПА. Саме вони і сучасне покоління воїнів АТО є для них прикладом боротьби за державу, - зазначив керівник Львівського міського підрозділу Добровольчого Руху ОУН. -  Саме ті хлопці, що воюють на сході України, є правонаступниками учасників визвольних змагань минулого століття. Вони зберігають військово-політичну традицію наших попередників з ОУН, УПА, Січових стрільців, які близько 100 років тому воювали з окупантами».

Нагадаємо, упродовж 16-18 червня з нагоди 126-ї річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця на Львівщині триває традиційний фестиваль «Зашків» під гаслом «Джерело духу».

ІА "Вголос": НОВИНИ