У 2017 році Велику Британію сколихнула смерть 21-річної дівчини, яка померла від передозування пігулками для схуднення. У відповідь на запит британських правоохоронців українські поліцейські встановили 30-річного чоловіка.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

«З’ясувалося, що хімікат 2,4-динітрофенол, відомий як DNP, дівчина придбала на українському інтернет-ресурсі», - розповіли в МВС.

За даними відомства затриманий житель Хмельниччини через інтернет-магазин здійснював продаж  саморобних стероїдів та препаратів для схуднення.

У ході обшуку за місцем нинішнього проживання ділка поліцейські виявили лабораторію з виготовлення та пакування препаратів для онлайн-продажу.

За даними МВС,  під час обшуку було виявлено та вилучено 10 тисяч пігулок стероїдів (тестостерон, метаксон, віагра), 10 кг хімікатів, з яких вироблялися ці пігулки, 18 л прекурсорів, а також 61 марку психотропу ЛСД. Також були вилучені 10 пакунків насіння конопель, призначених для подальшого вирощування в домашніх умовах, та гроу-бокси для культивування канабісу.

«Наразі встановлено, що фігурант облаштував за місцем свого проживання лабораторію з фальсифікування стероїдних препаратів. Складові для них він закуповував через інтернет в Китайській Народній Республіці», - додали у прес-службі МВС.

У відомстві також зазначили, що наразі проти нього розпочато кримінальне провадження за ст. 309 КК України (зберігання наркотичних засобів). Після проведення експертизи вилученого буде вирішуватися питання про перекваліфікацію статті та обрання зловмисникові запобіжного заходу.

Фото з квартири ділка.

ІА "Вголос": НОВИНИ