3 січня у приміщенні конференц-залу Інституту політичних технологій (пл. Ринок, 8) молодіжні припартійні громадські організації Львівщини підписали спільну заяву та провели прес-конференцію під назвою «Наша Сила в тому, що МИ – РАЗОМ!», присвячену участі молоді у виборчому процесі 2006 року. До складу учасників увійшли представники таких молодіжних припартійних громадських організацій, як Молодий Народний Рух, Християнсько-Демократичний Союз Молоді, Батьківщина Молода, Українська Народна Молодь та Конгрес Українських Націоналістів.

Метою даної ініціативи було закріплення високого рівня участі молоді у суспільному житті, зокрема виборах, шляхом звернення уваги партій на всіх рівнях до проблем молодіжної політики та включення молодих лідерів до списків партій, а також підкреслення готовності політичноактивної молоді до об’єднання заради перемоги демократії та проведення чесних і прозорих виборів.

Організатори прес-конференції подали ряд спільних документів, в яких підняли питання здійснення низки відкритих незалежних громадських заходів, спрямованих на всі політичні партії, з метою відстоювання інтересів молоді на виборах 2006 року. Зокрема, в рамках даної ініціативи було запропоновано звернутись до політичних партій з проханням про включення блоку питань молодіжної проблематики до передвиборчих програм на державному та регіональному рівнях та внесення в списки кандидатів у депутати молодих лідерів.

Зі своєї сторони МГІ планує проаналізувати наявність у передвиборчих програмах партій та блоків комплексу питань молодіжної політики; організувати відкрите обговорення проблем молоді; провести дослідження на предмет включення молоді до списків політичних партій та виборчих блоків до рад всіх рівнів 2006 року та широко репрезентувати у ЗМІ хід та результати цієї ініціативи.

Як зазначив Голова ЛОМГО «Християнсько-Демократичний Союз Молоді» Олександр Ружицький «Молодь повинна брати активну участь у політичному житті й завершити те, що розпочала минулого року. Ми хочемо показати приклад конструктивного діалогу між учасниками виборчого процесу і показати, що довіряємо одне одному і готові до співпраці».

Валерій Веремчук, секретар ЛКО МНР, наголосив, що «сьогоднішня ситуація в Україні вимагає енергії, фаховості, цілеспрямованості та наполегливості молодих громадян. Спільна заява лідерів припартійних молодіжних організацій та відділів – це усвідомлення нашої ролі у процесі розбудови сильної і могутньої держави!»

Голова ЛОМО “Батьківщина Молода” Наталія Лаврецька зауважила, що” молоді активісти, члени громадських організацій не можуть залишатися осторонь виборчого процесу. Ми прагнемо змін у теперішній політичній ситуації, і ми здатні ці зміни реалізувати”.

„Сьогоднішня політика має вплив на життя завтрашнє, і тому молодь повинна
мати перевагу участі у формуванні політики та прийнятті рішень. Молоді
фахівці повинні змінити політиків вихованих в радянській системі”,
наголосила голова ЛОО УНМ Романа ДАРЕВИЧ..

ІА "Вголос": НОВИНИ