Головним ініціатором та організатором цього фестивалю вже багато років поспіль виступає президент Львівської молодіжної асоціації кік-боксінгу, депутат Львівської міської ради, член фракції БЮТ Юрій Кардашевський. 

«Мета фестивалю - профілактична робота з наркоманією та злочинністю в молодіжному середовищі шляхом залучення дітей до занять спортом, виховання дітей у дусі патріотизму та їх підготовки до гідного дорослого життя. Особливо зараз це стосується важливої проблеми - запобігання продажу тютюну та алкоголю неповнолітнім", - розповів Юрій Кардашевський.

За інформацією організаторів фестивалю, лише у Львові щодня витрачається 10 млн. грн.  на купівлю алкоголю та тютюнових виробів.  В той час як влада міста не може знайти коштів на будівництво сучасного спортивного комплексу чи на покращення умов побуту в сиротинцях та інтернатах. 

У рамках програми фестивалю «Золотий лев» відбулися показові виступи вихованців спортивних дитячих шкіл єдиноборств Львова, нагородження відзнаками та пам’ятними подарунками громадських діячів та волонтерів, які приймають участь в роботі по боротьбі з наркоманією та іншими узалежненнями серед підлітків. 

«Родзинкою» фестивалю став боксерський поєдинок між депутатами Львівської міської ради Юрієм Кардашевським та Олегом Басом, який проводився з метою збору коштів на благодійну діяльність. За результатами поєдинку перемогу та звання абсолютного чемпіона Львівської міської ради з боксу виборов Юрій Кардашевський.

Друзі та колеги Юрія, в тому числі й депутати фракції БЮТ Львівської міської ради, в його підтримку зібрали більше коштів, ніж група підтримки Олега Баса. Всього понад 2 тис. грн. будуть передані ВБФ «Від серця до серця», який саме в ці дні проводить всеукраїнську акцію зі збору коштів на медичне обладнання для обласних дитячих лікарень для лікування дітей з вадами зору.

Голова фракції БЮТ Львівської міської ради Юрій Гудима, який був присутній в якості почесного гостя фестивалю «Золотий Лев», відзначив важливу виховну роль подібних заходів. «Турбота по молодь – один із головних пріоритетів в нашій громадській та депутатській діяльності. Благородна справа порятунку підлітків від хибних узалежнень та злочинності, якій вже багато років присвячує себе наш колега Юрій Кардашевський, заслуговує на максимальну підтримку. Ми також максимально долучилися до акції збору коштів на лікування дітей з вадами зору, який проводить фонд «Від серця до серця» в рамках фестивалю «Золотий Лев». Нам приємно відчувати свою причетність до доброї справи, адже чужої біди не буває, особливо коли біда ця може торкнутися наших дітей - нашого майбутнього», – наголошує пан Гудима.

ІА "Вголос": НОВИНИ