Об'єкт розташовано на військовій базі морських піхотинців Кепм-Леджен у Північній Каліфорнії, пише Еспресо за даними The Daily Beast.

У великому закритому павільйоні, котрий нагадує знімальний майданчик, відтворено «українське село». Є стіни, вулиці, макети свійських тварин, в окремих «житлових» приміщеннях відтворено побут місцевого населення. За сценарієм тренувань, дана територія перебуває під окупацією російських гібридних військ, тому написи та оголошення у гучномовці виконуються російською мовою.

Також на об'єкті постійно присутні спеціально запрошені статисти, більшість з яких є емігрантами з колишнього Радянського Союзу у першому чи другому поколіннях.

Як зазначається, подібні штучно створені умови покликані якнайкраще підготувати фахівців з морської піхоти США до виконання особливих завдань у протидії «зеленим чоловічкам».

«Я глибоко переконаний, що тут ми рятуємо людські життя, - каже керівник центру, ветеран морської піхоти Грег Джексон. - Немає жодної ситуації, яку ми не змогли б змоделювати. Я вражений тим, що роблять морпіхи, яких ми тренуємо день у день».

Все, що відбувається на тренувальному майданчику, записують 167 камер з висоим розширенням. Запахи пороху і посліду несправжні - їх розпорошує генератор запахів - спеціально, щоб створити відчуття перебування в охопленому війною містечку поблизу російського кордону. Звуки пострілів, вибухів й артобстрілів також несправжні.

ІА "Вголос": НОВИНИ