Голова Верховної Ради України Олександр Мороз відмовляється прогнозувати дії парламенту у випадку, якщо Президент України не внесе кандидатуру Віктора Януковича для затвердження Прем'єр-міністром.

"Я б не хотів прогнозувати дії парламенту у випадку, якщо Президент цього не зробить. Думаю, ми зберемо депутатів і будемо радитися", - сказав О.Мороз на прес-конференції.

У той же час спікер парламенту відмовився відповідати на запитання, чи готовий він голосуванням у Верховній Раді затвердити В.Януковича Прем'єр-міністром при відсутності відповідної згоди Президента України. За його словами, Конституція чітко пропонує главі держави після закінчення 15 днів внести на затвердження парламенту кандидатуру Прем'єр-міністра, запропоновану коаліцією. "Президент як гарант Конституції зробить так, як у ній записано", - упевнений спікер.

Нагадаємо, 18 липня Голова Верховної Ради А.Мороз повторно вніс на розгляд Президента В.Ющенко кандидатуру на пост глави уряду від антикризової коаліції - В.Януковича. Відповідно до Конституції України, до 2 серпня Президент повинен ухвалити рішення щодо цієї кандидатури.


ЛIГАБiзнесIнформ


ІА "Вголос": НОВИНИ