Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз виступає проти того, щоб учасники коаліції в майбутній Верховній Раді займалися розподілом посад в парламенті і уряді до виборів в Раду. Про цей Мороз повідомив журналістам, інформують «Українські новини».

«Сьогодні... заявляти про претензії на ті або інші посади - я вважаю, що це неприпустимо взагалі перед виборами», - сказав він.

За словами Мороза, такий крок не об’єднує, а роз’єднує політичні сили, і СПУ уже має такий досвід.

На думку Мороза, на сьогодні питанням №1 є організація системи влади, а не розподіл майбутніх постів.

Коментуючи одержані від голови політради блоку «Наша Україна» Романа Безсмертного документи про створення майбутньої коаліції в Раді, Мороз сказав, що більшість позицій цих документів повинні стати нормами регламенту роботи парламенту, які визначатимуть порядок формування коаліції.

Як повідомлялося, Безсмертний від імені блоку «Наша Україна» запропонував БЮТ, СПУ, блоку «ПОРА-ПРП» і блоку Костенка і Плюща почати переговори про створення коаліції в майбутній Верховній Раді.

«Наша Україна» запропонувала визнати Ющенка лідером коаліції, а також в процесі переговорів розподілити між учасниками коаліції посади в новій Раді і Кабінеті Міністрів.

БЮТ розкритикувала ініціативу блоку партій «Наша Україна» про розподіл посад, оскільки, на думку БЮТ, формувати Кабмін можна буде тільки за підсумками виборів до Ради.

Блок «ПОРА-ПРП» також вважає передчасним розподіл посад до виборів.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ