Москаль вважає, що Супрун повинна вибачитися за поширення негативної й недостовірної інформації про Закарпаття.

Губернатор заявляє, що за допомогою ЗМІ міністерка звинуватила місцеву владу в контрабанді (Супрун звинуватила місцеву адміністрацію в нерозмитненні 8000 доз вакцини від кору, що надійшли від Угорщини.).

«Заявляю ще раз, що вакцина від кору бельгійського виробництва, яка сертифікована в Україні, була передана урядом Угорщини на Закарпаття й розмитнена у відповідності із законодавством», – сповістив Москаль. 

За його словами, після розмитнення вакцину передали по районах області й почали щеплення дітей.

«На сьогодні використано близько 80 відсотків вакцини, про що облдержадміністрація щотижня надає інформацію в Міністерство охорони здоров’я. Тому оприлюднена пані Супрун інформація про «контрабандну вакцину, яку лікарі не хочуть використовувати», є негативною і недостовірною», – наголосив губернатор.

«Вона зачіпає не тільки мене особисто, але і всю Закарпатську область, яка з вини Міністерства охорони здоров'я не отримує вакцину й змушена просити гуманітарну допомогу від сусідніх країн», – додає очільник ОДА.

Саме тому нині Москаль чекає від Супрун спростування.

Коментуючи власні висловлювання на учорашній сесії Закарпатської обласної ради, Москаль посилається на право на відповідь, передбачене пунктом 1 статті 227 Цивільного кодексу України.

«Я висловив цю відповідь у спосіб, який вважав за потрібний. Якщо пані Супрун вважає, що зачеплено її честь, гідність і ділову репутацію, вона може звернутися до суду, який призначить лінгвістичну експертизу моїм висловлюванням», – заявляє голова ОДА.

На його думку, «першою має попросити вибачення пані Супрун за поширення негативної й недостовірної інформації»:

«Якщо її вибачення будуть щирими, тоді вони будуть і від мене. Якщо ж пані Супрун промовчить, мовчатиму і я».

Як писав «Вголос», голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль привселюдно назвав в.о. Міністра охорони здоров'я України Уляну Супрун «єб..нутою». Таким чином він прокоментував слова міністра про те, що вакцини від кору, які передала Угорщина Закарпаттю, є контрабандними та досі не використовуються.

Ці слова Москаля спричинили шквал критики в українському Уряді.

Вибачитися за свої слова закликав Москаля зокрема прем'єр-міністр Володимир Гройсман:

«Сьогодні зранку мав телефонну розмову з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем. Сказав йому, що вважаю: він має знайти в собі сили публічно вибачитися перед в.о. Міністра охорони здоров'я Уляною Супрун за образливі слова на її адресу».

За словами Гройсмана, така поведінка неприпустима для високопосадовця і мужчини.

Відреагувала і Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, назвавши заяву Москаля категорично неприйнятною.

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко навіть висловився за проведення спеціального розслідування щодо Москаля.

Також заступився за Супрун Міністр кабінету міністрів Олександр Саєнко.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ