Про це повідомляє РІСУ

У Києво-Печерській лаврі в день 100-ліття вбивства святих царствених страстотерпців намісник обителі митрополит Павел звершив Божественну літургію у Введенському храмі в Ближніх печерах, повідомляє прес-служба обителі.

Керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній очолив Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці.

У Свято-Іонинському монастирі столиці в ніч з 16 на 17 липня відбулась нічна Божественна літургія.

В Ольшанському жіночому монастирі ввечері 17 липня було звершено богослужіння з нагоди для пам'яті «Іпатіївських мучеників», серед яких вшановують велику княгиню Єлизавету (Романову).

Архиєпископ Боярський Феодосій звершив Божественну Літургію в храмі на честь царствених страстотерпців в Оболонському районі Києва.

Після закінчення Літургії владика передав настоятелю і громаді храму привітання з престольним святом від Блаженнішого Митрополита Онуфрія і вручив церковні нагороди благодійникам і меценатам храму.

Бердянська єпархія

У день 100-річчя вбивства святих царствених страстотерпців єпископ Бердянський і Приморський Єфрем звершив Божественну літургію у Христо-Різдвяному кафедральному соборі Бердянська, повідомляє прес-служба єпархії.

Джанкойська єпархія

Архиєпископ Джанкойський і Роздольненський Аліпій очолив Божественну Літургію у Покровському кафедральному соборі Джанкоя.

Донецька єпархія

У Донецьку в храмі на честь Святих Царственних мучеників у день престольного свята було звершено святкову Літургію.

Криворізька єпархія

Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив Божественну Літургію в храмі святих царствених мучеників, що на території Військового містечка-33 міста Кривого Рогу. По завершенні відбувся святковий хресний хід, під час якого митрополит Єфрем відслужив літію за військовими льотчиками, загиблими у локальних війнах та авіакатастрофах, біля встановленої на території храму архітектурної композиції «Захисникам Вітчизни».

Сєвєродонецька єпархія

Архиєпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим 17 липня очолив Божественну Літургію в храмі на честь Царствених Страстотерпців смт. Білокуракине.

Сімферопольська і Кримська єпархія

У Сімферополі 17 липня відбувся хресний хід, організований Дворянськими Зборами Криму. Учасники хресного ходу, який почався біля собору святого благовірного князя Олександра Невського пройшли центральними вулицями міста до пам'ятника Катерині IІ.

Зазначимо, що Російська імперія у 17-20 ст. здійснювала окупацію українських земель.

ІА "Вголос": НОВИНИ