Про це пише «ТСН».

Господарський суд Донецької області, який тимчасово працює в Харкові, сьогодні ухвалив залишити будівлю церкви за Московським патріархатом. Але парафіяни Київського наполягають, що храм - їхній. Адже рік тому парафія голосуванням вийшла з юрисдикції Московського і вступила до Київського патріархату.

За таке рішення, кажуть священики, не голосували лише ті, хто пішов воювати на бік терористів «ДНР». Їх зі складу парафії виключено. Та представники Московського патріархату це рішення парафії оскаржили через суд. Віряни вважають суддів заангажованими і влаштували їм пікет-молебень під стінами суду. Представник інтересів Московського патріархату в суді від коментарів відмовився.

«У нас в місті не було жодної української церкви. Ми чекали цього моменту і нарешті дочекалися. Але ми дивуємося, як це в нашому місті, на нашій українській землі… Збудував цю церкву наш український бізнесмен за свої власні гроші, і раптом на тобі - у нас її забирають. Як це зрозуміти?», - обурюється парафіянка Людмила Шафран.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ