Про це повідомляє центр інформації УПЦ (МП).

«Ми зверталися до Служби Безпеки України, до мера Києва і президента України. Написали в усі існуючі органи влади. Включаючи міжнародні інстанції. Звернулися до Організації Об'єднаних Націй. Звернулися до послів багатьох держав. Також ми звернулися до президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа», - сказав Гедеон.

«Намісник Десятинного монастиря УПЦ архімандрит Гедеон (Харон) довгий час служив у США. Серед братії та прихожан Десятинного монастиря є громадяни США», – стверджують у центрі інформації УПЦ.

Там також заявили, що в суботу більше трьох тисяч вірян прийшли захищати храм Десятинного монастиря на Старокиївській горі від можливої ​​спроби захоплення націоналістами. Молитовне стояння триватиме всю ніч.

Нагадаємо, сьогодні вранці понад дві сотні протестувальників прийшли до Національного музею історії України із вимогою знесення каплиці УПЦ Московського патріархату, яку побудували біля фундаменту Десятинної церкви. 

 
 

25 січня націоналісти організацій «С-14», «Традиції і порядок» та «Сокіл» демонтували інформаційний борд храму. Активісти пояснюють свої дій тим, що УПЦ МП не мала права щось будувати на цій землі. 

УПЦ МП називає цю споруду Володимиро-Ольгинським храмом свого Десятинного чоловічого монастиря.

27 січня Шевченківський райсуд Києва заарештував на 2 місяці з альтернативою застави двох підозрюваних у спробі підпалити цю будівлю.

ІА "Вголос": НОВИНИ