[media=144756,144757] 

Відповідна заява священнослужителя з'явилася на сайті «Духовна велич Львова».

«Сьогодні в ночі о 2:00 від рук радикально налаштованих людей було підпалено православний храм. Те що відбулося у Львові не вкладається в свідомості людей. Стає дивним коли християни висловлюють свою політичну позицію підпалом храму. Ми живемо в ХХІ столітті, але спостерігаємо за тим, що нічого не змінилося від часів гонінь на Христа», - йдеться у заяві.

Як уже писав «Вголос», сьогодні вночі у Львові загорілась дерев’яна церква Української православної церкви Московського патріархату, яка розташована між багатоповерхівками на Сихові.

У Департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА повідомили, що повідомлення про пожежу в церкві надійшло о 02.18 год.

«Вогнем знищено обшивку даху, дерев’яне перекриття на площі 100 м2 та церковний інвентар, підлогу та облицювання стін на площі 30 м2, пошкоджено церковний інвентар на площі 40 м2. Врятовано: будівлю церкви», - йдеться у повідомленні.

Пожежу ліквідували о 02:58 год за допомогою трьох ланок ГДЗС.

Нагадаємо, 28 січня у Львові прихильники Московського патріархату викинули дитячі іграшки, які під стіни незаконно збудованого храму на проспекті Червоної Калини, 89 принесли активісти. Там патріоти хотіли вшанувати пам'ять про дитину, яку московський піп відмовився ховати.

Як наслідок, сталися сутички із представниками Московського патріархату, які заявили, що війни в Україні немає, а українська армія вбиває мешканців Донбасу. Після цього сепаратисти відразу сховалися в храм. Церкву оточила поліція. Також активісти заявили, що жодних погромів вчиняти не планують, а діятимуть лише законними методами.

Раніше «Вголос» детально розповідав про те, що згаданий храм на проспекті Червоної Калини, 89, представники Московського патріархату звели самовільно, захопивши земельну ділянку. Попри те, що ділянкою адепти МП заволоділи незаконно, то вони ще і нападають на вірян Української православної церкви Київського патріархату, храм якого є поряд з московським.

ІА "Вголос": НОВИНИ