Про це лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив 27 серпня 2017 року в історичному комплексі «Вовчак. Волинська Січ» на Волині під час народного віча, передає кореспондент «Вголосу».

Олег Тягнибок у своєму виступі на віче наголосив, що Вовчак – сакральне місце для України, яке московсько-комуністична влада намагалася стерти не лише фізично, а й з пам’яті людей. І сьогодні Україна існує тому, що у середині минулого століття існувала УПА.

Очільник націоналістів констатував, що є кілька причин, які заважають Україні реалізувати свій потенціал.

«Сьогодні ми не маємо тієї України, за яку гинули повстанці у Вовчаку. Кожен патріот чудово знає, що у нас два вороги: це Путін та московсько-кремлівська ненажерлива імперія і наша так звана влада на чолі з корупціонерами, баригами і зрадниками ідей Майдану, які перетворили святі речі в базар. Але хочу сказати, що у нас ще й є третій ворог. Це ті ліберали, які називають себе патріотами і одягають вишивані сорочки, вітаються «слава Україні». Бояться, правда, говорити про УПА, бо це для них чуже. Вони намагаються принести нам чужу культуру, ментальність і традиції. Розказують, що хочуть аби всім було добре. Ми також хочемо, щоб у цій державі добре жилося всім. Але в першу чергу українцям як господарям цієї землі».

Олег Тягнибок також відзначив, що українці заслуговують на гідне життя в себе вдома, але для цього потрібно будувати українську Україну: «Не потрібно будувати фіктивну Україну, яка має українськими лише зовнішні атрибути. Але її суть лишається неукраїнська. Нам потрібна українська Україна. Бо це запорука нашого щастя і майбутнього. В мене тільки одна мрія: щоб мої діти, навіть не діти, а бодай внуки, вже не боролися за Україну. Давайте ми з вами будемо тим останнім поколінням, яке виконає цю священну місію: завершити те, що не починали, але дуже яскраво продовжили воїни УПА». 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ