Із відповідними вимогами з ініціативи фракції ВО «Свобода» 22-23 березня 2017 року під час сесій Мостиської міської ОТГ та районної рад депутати звернулися до керівництва держави, повідомив голова Мостиської районної організації ВО «Свобода», депутат Мостиської міської ОТГ Богдан Чура.

«Із гордістю стверджуємо, що українці мали армію, яка не підписала капітуляції і продовжувала свою боротьбу до останнього, навіть у тюрмах та концтаборах. УПА найдовше з-поміж усіх підпільних рухів Європи вела збройну боротьбу проти Радянського Союзу (останній бій українські націоналісти дали в 1960 році). Українці мали Армію, якою захоплювалися авторитетні військові ХХ століття, а національно-визвольні рухи взяли на озброєння її бойовий досвід. На прикладі УПА виховувалась і значна частина сьогоднішніх захисників України. У зв'язку з вищевикладеним, звертаємося до Президента України щодо видання Указу «Про заходи з відзначення 75-річчя від створення Української Повстанської Армії», ‒ зазначено у зверненні.

Також Богдан Чура повідомив, що депутати Мостиських місцевих рад з ініціативи свободівців ухвалили заяву з приводу силового розгону блокади на Донбасі.

«Вважаємо неприпустимим застосування сили до учасників блокади торгівлі з окупантами, а рішення піти зі зброєю проти українців розцінюють як недалекоглядне і цинічне. Вимагаємо: провести розслідування, встановити і покарати, відповідно до чинного законодавства осіб, які дали та виконували наказ розігнати блокаду силовим методом; у найшвидші терміни вжити належних заходів для звільнення всіх без винятку українських полонених. розробити комплекс законодавчих заходів, зокрема закони про тимчасово окуповані території, відновлення територіальної цілісності та дії Конституції України на всій території держави; ухвалити Постанову Верховної Ради України про створення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки постачань товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані території; затвердити комплекс законодавчих та нормативних актів щодо припинення економічних відносин з тимчасово окупованими територіями, а також встановлення заборон на торгівлю товарами російського виробництва, аж до повного розриву торгово-економічних відносин з РФ», ‒ ідеться в документі.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ