Представники меморіалу пам'яті жертв Голокосту Яд-Вашем, які нещодавно організовували Всесвітній форум, присвячений 75-ій річниці звільнення табору Аушвіц, вибачилися за викривлення історичної правди.

Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням "Гаарец«.

Організатори форуму, на якому були присутні десятки світових лідерів, визнали, що інформація, представлена на заході, містила »неточності«і »частковий виклад фактів«, що »створило незбалансоване враження«.

Крім того, представники Яд-Вашем наголосили, що під час форуму  замовчувалася тема злочинів Радянського Союзу під час Другої світової війни, в тому числі проти єврейського народу.

Зокрема було підмічено, що не прозвучала інформація про розподіл Польщі між нацистською Німеччиною та СРСР, окупацію Західної Європи у 1940 році,  на представлених були неправильно вказані кордони Польщі та сусідніх держав, не було жодних згадок про війну між Росією та Україною, яка триває уже 6 рік.

Раніше повідомлялося, що одну з ключових ролей у підготовці заходу грав  В'ячеслав (Моше) Кантор, президент Європейського єврейського конгресу, якого вважають одним з соратників президента Росії Володимира Путіна.

Як писав »Вголос",  “Вижив один син”: Зеленський розповів, як його родину розстріляли під час Голокосту.

ІА "Вголос": НОВИНИ