Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Відтак, 20 лютого о 19 год відбудеться акція «Свіча пам’яті» - запалення лампадок для вшанування померлих героїв на проспекті Свободи біля пам’ятника Шевченкові.

22 лютого о 15 год планується дискусія «Церква Майдану. Що змінилось?» разом з отцями та капеланами у Малій сесійній залі ЛМР та ще низка цікавих заходів, організованих на честь загиблих на Майдані.

У палаці Хоткевича заплановано вечір вшанування пам’яті «Небесної сотні», а у більшості бібліотек та медіатек міста відбуватимуться тематичні зустрічі,  там розповідатимуть історії очевидців.

«У нашому заході погодився взяти участь львівський музичний виконавець Віктор Винник. Хочемо зробити не звичайний концерт, а зосередити увагу на подіях, які змінили кожного з нас. Запрошуємо окремо сім’ї, в яких є загиблі на Майдані, а також усіх охочих для перегляду тематичних відео о 17.00 год 18 лютого в центрі О.Довженка», - повідомила Марта Іванишин, директор ЛКП «Довженко центр».

«Ми плануємо виконати літургію, яку написав Станіслав Людкевич. Цей твір є знаковим для України, оскільки автор зробив обробку церковної літургії та вмістив у неї пісні, написані у період радянських репресій, які ніколи не виконувалися до того. Таким чином, покажемо, що українська духовна музика є цікавим високомистецьким продуктом і заслуговує визнання», - поінформував Тарас Демко, заступник директора Будинку органної та камерної музики у Львові.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ