У Міністерстві охорони здоров’я України здійснили реєстрацію низки лікарських засобів, зокрема проти ботулізму, за відсутності частини необхідних документів.

Про це повідомляє «УНН».

Як зазначається,  ексзаступницю міністра охорони здоров’я Ольгу Стефинишину підозрюють у підписанні наказу про реєстрацію ліків всупереч чинному законодавству про реєстрацію ліків, отриманих від міжнародних організацій. Вказано, що Стефинишин  зареєструвала ліки проти легеневої гіпертензії та ботулізму, а саме «ВАТ», «Волібріс», ботулінічний антитоксин гептавалентний, що є порушенням законодавства.

Такі дії кваліфіковано за ст. 321-1 «Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів» КК України. Санкція статті передбачає покарання від 5 до 8 років ув’язнення, якщо в суді буде доведена провина.

Додамо, що 7 червня Стефанишина подала заяву на звільнення. До цього вона працювала в Міністерстві охорони здоров'я України на посаді заступника міністра з питань європейської інтеграції із січня 2018 року. Координувала такі напрями роботи, як виконання євроінтеграційних зобов'язань України у сфері охорони здоров'я, державні закупівлі ліків і медвиробів, вакцинація і громадське здоров'я.

Нагадаймо, у вівторок, 9 липня, суд звільнив з-під варти колишнього очільника Міністерства охорони здоров’я Криму Петра Михальчевського, якого підозрюють у державній зраді.

ІА "Вголос": НОВИНИ