Про це написав радник голови Дніпропетровської ОДА Юлій Голик на своїй сторінці в «Facebook».

Він запросивши жінку в Дніпро на могили бійців АТО.

«Мати полоненого росіянина Агєєва приїхала в Україну. Відмінно. Запрошуємо в Музей Цивільного Подвигу (Музей АТО) в Дніпрі і Алею Пам'яті Героїв. Ще в лікарню Мечникова, військовий госпіталь в Дніпрі і на Краснопільске кладовищі», – пише Голик.

Він заявив, що готовий оплатити дорогу і «екскурсію» для матері Агєєва.

«Дуже хочемо, щоб пані Агєєва заглянула в очі тих, хто загинув, захищаючи Україну від таких, як її син – які з якихось справ приїхали на територію чужої країни повоювати. Може так дійде... Трансфер і екскурсія – за наш рахунок», – написав він.

Як писав «Вголос», сьогодні мати полоненого російського війського Віктора Агеєва Світлана приїхала в Україну та зустрілась із своїм сином в Старобільську в СІЗО.

Нагадаємо, Агєєва затримали українські військові на Луганщині. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську.  

Міноборони РФ спростовує інформацію про затримання російського військового, заявляючи, що Агєєв дійсно служив у ЗС РФ, але в минулому році звільнився в запас і на службу за контрактом не зараховувався.

Водночас мати Агеєва повідомила, що її син у травні цього року надіслав їй фотографію наказу про присвоєння йому звання єфрейтора. Пізніше Агєєв підтвердив українським ЗМІ, що він є військовим-контрактником Збройних сил РФ. Наразі він утримується в СІЗО міста Старобільська.

ІА "Вголос": НОВИНИ