Нова рекламна кампанія дитячої білизни, автором якої є одеська дизайнерка Алла Френкель, викликала хвилю обурення серед інтернет-користувачів. На нових фотографіях дівчатка шкільного віку приміряли жіночу білизну, відверто позуючи у фотостудії.

На сторінці бренду дизайнерки Алли Френкель нову колекцію описують як витончену, елегантну спідню білизну преміум-класу, яку можуть собі дозволити маленькі дівчатка.

Однак користувачі соцмереж так не вважають. Однією з таких стала колишня журналістка видання Stopfake Аліна Сугоняко, яка опублікувала обурливий допис з приводу скандальної фотозйомки.

«Знаєте, що це? Це одеський дизайнер з фотографом зробили ось такий проект. Реклама дитячої білизни преміум-класу для Одеської тижні моди. І хоча я за легалізацію проституції, але не дитячої ж. 12-річні дівчатка в образах паризьких куртизанок. Легше там. І навіть якщо це не бордель, а така собі fashion-зйомка, як у дорослих моделей. Образи дуже зухвалі, млосні погляди, виставлене стегно... Сексуалізація дитини в чистому вигляді», – прокоментувала нову роботу Алли Френкель і фотографа Анни Домбровської.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

У пеньюарах, із яскравим макіяжем і в двозначних позах - цю фотосесію з напівоголеними дівчатками поширили її автори з Одеси. Акторка з Києва перепостила фото – на її сторінці до півтисячі коментарів, більшість – обурені: «Зомбі-трейлер просто», «І погляди у цих дівчат такі… Жах», «Не дитячий фотосет, а мрія педофіла», «Навіщо їх нафарбували, як повій, яких б'ють?».

На світлинах дівчатка віком до 14 років. ТСН з'ясувала, що вони - юні моделі одеського агентства. Рекламують піжамну колекцію дизайнерки Алли Френкель, яка проводила дитячий кастинг. Телефонуємо їй.

«Це реакція людей така, ну, у кожного свої бачення. Я коментарі не даю з цього приводу. Звичайно, ми вийдемо на зв'язок. Ми, може бути, навіть зберемо прес-конференцію з цього приводу і відповімо на всі запитання», - сказала Алла Френкель.

Фотографувала дітей інша одеситка Ганна Домбровська. У Facebook вона вказана як весільний та сімейний фотограф. Чому саме такий стиль вибрала для зйомок? Ось, як відповіла телефоном:

«Так, це мої фотографії, але коментарі я не даю».

«Мене дивує схибленість тих людей, які це робили. А це дуже гарний привід для педофіла, щоб полювати на цих дітей», - каже уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

Використаний саме такий образ дитини для реклами білизни – це кримінал, за який мають покарати причетних. Уповноважений з прав дитини вже звернувся до поліції.

«Якщо використовується верхній одяг, будь ласка, але не білизна. Це сексуалізація дитини. Це порушення її прав. Дитина у 10-12 років може не усвідомлювати. Є стаття 150 Кримінального кодексу про експлуатацію дітей. Для мене це експлуатація праці дітей. Відповідно правоохоронні органи мають відкрити кримінальне провадження, мають опитати всіх батьків тих, хто робив це», - говорить Кулеба.

ІА "Вголос": НОВИНИ