Майже 10 тис. людей підписали петицію, в якій просять Nike вилучити з продажу кросівки Air Max 270. Адже дзеркальне відображення логотипу нагадує слово «Аллах», написане арабською мовою. Про це у четвер, 31 січня, пише польська газета Rzeczpospolita.

 

Петиція розміщена на порталі change.org, а її автор Сайга Нореен стверджує, що Nike вже це не вперше ставить подібний логотип на своє взуття. За її словами, 1997 року сталася подібна ситуація, тоді компанія вилучила партію взуття Air Bakin, адже вогник кросівках також нагадував слово «Аллах».

Автор клопотання побачив слово «Аллах», написане арабською мовою, а зміненому логотипі на кросівках Air Max 270 і Air Max 720, які офіційно надійдуть у продаж у лютому 2019-го.

«Це обурливо, що Nike ставить ім'я Бога на взуття, це неповага і образливо для мусульман та ісламу», — заявила Нореен.

Представники Nike заперечують, що логотип має релігійний контекст. «Nike поважає всі релігії і серйозно ставиться до проблеми», — заявили представники компанії. — Логотип Air Max був створений для того, щоб представляти торгову марку Nike Air Max. Він призначений для презентації винятково торгової марки Air Max».

До слова, торік ритейлер H&M вирішив зняти партію шкарпеток для дітей, тому що за словами декотрих клієнтів напис на них також нагадував слово «Аллах», написане арабською мовою.

ІА "Вголос": НОВИНИ