Сьогодні, 4 березня, відбулася урочиста передача речей загиблого у зоні АТО бійця «Легіону Свободи» Мирослава Мисли Національному музею історії України у Другій Світової війни.

Установі було передано особисті речі та обладунки, що упродовж двох років супроводжували воїна на фронті – вони увійдуть до музейної експозиції «Український Схід». Участь у події взяли рідні та побратими націоналіста, а також ті, чиєю творчістю він надихався, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, який також прийшов вшанувати героя, поділився спогадами про Мирослава та наголосив, що його постать є символічною для України та українського націоналізму.

«Мирослав Мисла – це символ нашого покоління, символ епохи, символ боротьби за справедливість. Я переконаний, що його загибель не є марною. Він був людиною, яка безмежно вірила в своє життя і любила українську державу й національну ідею, заради якої пішов у той світ. Мирослав вів у останній бій своїх підлеглих, але загинув лише він один, адже не тільки відправив у пекло кількох ворогів, а й прикрив собою своїх побратимів, бо був перший. У тому і суть його героїзму. Друг Мирослав є нарівні з великими українцями, на подвигу яких ми виховувалися. Ми маємо пам’ятати про нього й тисячі загиблих на московсько-українській війні і, розуміючи, що наша українська земля родить отаких, справжніх – впроваджувати його ідеї і світогляд», – заявив очільник «Свободи».

Спогадами про героїчного офіцера поділилися також його друзі, бойові побратими та активісти «Сокола», для яких Мирослав був ідеологом. На заході виступили митці, які виконали присвячені націоналістові твори. Окрім того, матері героя було передано його посмертні нагороди.

ІА "Вголос": НОВИНИ