Росія з кінця серпня зміцнила свої сили біля кордону з Україною і тепер вона становить найбільшу військову загрозу з моменту окупації й анексії Криму.

Про це повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв'ю агенції Reuters, повідомляє УНІАН.

Генерал  показав серію супутникових знімків, які, за його словами, демонструють розміщення російських танків «Т-62 М» на відстані 18 км від українського кордону.

За два тижні з середини вересня по 1 жовтня їхня кількість збільшилася більш ніж удвічі — з 93 до 250 машин. За словами Муженка, це є свідченням цілеспрямованого нарощування російських сил напередодні 25 листопада, коли Росія напала на три українських кораблі в Керченській протоці та захопила моряків у полон.

Начальник Генштабу вважає, що це може бути передумовою до повномасштабного вторгнення. Він заявив, що кількість російських військ «найвища» з 2014 року, коли Москва анексувала Крим, а потім розгорнула свої війська на Донбасі.

«Перед нами — агресор, який не має жодних законних, моральних чи будь-яких інших обмежень. Дуже важко передбачити, коли йому заманеться почати активні бойові дії проти України», — додав Муженко.

"Це (атака біля Керченської протоки. — Ред.) був акт агресії з боку регулярних сил — прикордонної служби Російської Федерації стосовно українських збройних сил", — наголосив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ