Про це повідомив «Радіо Свобода» начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

«Танки «Оплот» прийняті на озброєння. Ми очікували наприкінці минулого року – на початку 2018 року отримання таких танків, але, виходячи з певних технічних причин, тобто можливостей нашої оборонної промисловості, ми передбачаємо, що такі танки отримаємо до кінця 2018 року», – сказав Віктор Муженко.

Що ж до протитанкових систем, то начальник Генштабу пояснив, що «в основі це будуть засоби вітчизняного виробництва», йдеться про комплекси протитанкові «Стугна», «Корсар», що вже випробувані ЗСУ.

«Це сучасне і потужне озброєння. Уже визначено, які підрозділи яким комплексом повинні бути оснащені. І вже до кінця поточного року ми суттєво підвищимо свою протитанкову оборону», – зазначив Муженко.

Відповідаючи на запитання кореспондента про американські ПТРК «Джавелін», Віктор Муженко сказав, що надання США Україні цих протитанкових ракетних комплексів «по-перше, підніме психологічну стійкість особового складу, а по-друге, достатньо серйозно оснастить підрозділи».

«Хоча наші комплекси – і «Корсар», і «Стугна» – трішки відрізняються (від «Джавелінів» – ред.) за принципами застосування, за принципами наведення, але вони мають більшу дальність ураження і більші потужності. Але вони не виключають один одного, вони можуть тільки одне одного доповнювати», – зазначив генерал армії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ