Це зазначила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, виступаючи у четвер у Джоржтаунському університеті в Вашингтоні, передає «Укрінформ». 

«На рівні з економічними та фінансовими «темними хмарами», існують також геополітичні ризики. Вони включають, у тому числі, можливість подальшої ескалації ситуації в Україні, що здатне спровокувати порушення цінової політики на сировину, а також на фінансових ринках та в торгівлі», - заявила вона.

У цьому зв'язку Лагард підкреслила, що МВФ має твердо реагувати на виникнення будь-якої кризи, і залишатися спроможним адаптуватися до нових обставин. Глава Фонду зауважила, що з початку кризи в Україні МВФ працював над швидкою зміною деяких зі своїх фінансових інструментів, винайшов нові, реалізував програми, проводив моніторинг, надавати консультації тощо.

Лагард наголосила, що основне завдання Фонду полягає в допомозі світовій економіці змінитися та подолати нові виклики.

Серед інших геополітичних загроз для розвитку економіки Лагард назвала політичні події на Близькому Сході і в деяких частинах Азії, а також поширення вірусу Ебола, що становить загрозу не тільки для регіону, а для світу в цілому.

«Усі ці ризики, безперечно, поєднуються з величезними людськими стражданнями, і ми сподіваємося, що вони не розвиватимуться. Але було би упущенням проігнорувати їх», - зауважила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ