Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах програми Stand-ByArrangement (SBA).

Як писав “Вголос”, 18 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів.

Як наголосили в НБУ, завдяки надходженню на суму близько $1,4 млрд від Фонду міжнародні резерви України зросли до $20,1 млрд станом на 21 грудня 2018 року.

«Це є п’ятирічним максимумом — востаннє такий рівень міжнародних резервів був зафіксований у січні 2014 року», — йдеться у повідомленні.

Вчора у ЗМІ опублікували текст Меморандуму та виділили основні структурні маяки — ключові зобов’язання, які повинна виконати Україна.

Нагадаємо, нова програма SBA передбачає надання Україні фінансування на загальну суму 2,8 млрд спеціальних прав запозичень (близько $3,9 млрд) упродовж 14 місяців. Вона зосередиться, зокрема, на продовженні фіскальної консолідації та зниженні рівня інфляції зі збереженням гнучкого обмінного курсу, а також зміцненні фінансового сектора та низці структурних реформ у сфері податкового адміністрування, приватизації та державного управління.

За оцінками Національного банку, завдяки отриманню фінансування від міжнародних партнерів — МВФ, Світового банку та Європейської комісії — Україна зможе завершити цей рік із обсягом міжнародних резервів близько $20 млрд, що перевищує останній прогноз НБУ, і підтримати їх на належному рівні 2019-го.

ІА "Вголос": НОВИНИ