Про це йдеться в листі постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана голові Верховної Ради Андрію Парубію та прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, який опубліковано у соцмережі Facebook народним депутатом Андрієм Журжієм.

«Ми стурбовані законопроектом 7115, що знаходиться на розгляді в парламенті, який, за умови його прийняття, замінить систему електронної перевірки правом обласних інспекцій ДФС на свій розсуд вирішувати, призупиняти чи ні податкові накладні. Таким чином, законопроект розгортає у зворотний бік осучаснення системи адміністрування відшкодування ПДВ, завдає удару по інституційній цілісності ДФС і ризикує відновити злоякісну практику заборгованості з відшкодування ПДВ. Ми закликаємо вас не приймати вищевказаний законопроект», - йдеться в листі.

МВФ відзначив, що впровадження автоматичної системи відшкодування ПДВ в Україні в 2016 році разом із запуском нової системи верифікації процедур для податкових накладних були основними кроками в модернізації податкового адміністрування та покращення умов ведення бізнесу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ