Про це міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

«МВФ проти податкової амністії в будь-якій формі. Вони проти, так як досвід інших країн демонструє, що далеко не скрізь це спрацювало. Перш ніж вводити «нульову декларацію», потрібно провести консультації: показати МВФ, а головне – всім українцям, для чого це потрібно і в якому пакеті будемо вносити», – сказав він.

Очільник Міністерства фінансів України зазначив, що відомство розглядає ініціативу щодо внесення законопроекту про «нульову декларацію» і непрямі методи, проте підкреслив, що це не пов'язані між собою кроки.

«Інша справа – разове розкриття інформації про майно перед початком міжнародного обміну інформацією, так зване voluntary disclosing. Це стандартна процедура, яка проводилася багатьма країнами перед початком обміну інформацією. Зараз ми з НБУ і експертами вивчаємо такий досвід для вироблення проекту закону», – додав міністр.

Як повідомлялося, президент на нещодавній зустрічі з бізнес-спільнотою виступив за проведення податкової амністії, запропонувавши повернутися до обговорення «нульової декларації».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ