Про це заявив у понеділок у Києві постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман за підсумками візиту групи експертів Фонду в Україну з 12 по 16 лютого 2018 року,  – пише Укрінформ.

«Команда у складі кількох експертів МВФ відвідала Київ у період з 12 по 16 лютого для обговорення деяких технічних аспектів передбачених програмою реформ, з наголосом, зокрема, на проекті законодавства щодо Антикорупційного суду. Нині важливо, щоби влада України забезпечила невідкладний розгляд, у відповідності з парламентськими процедурами, законопроекту щодо антикорупційного суду і щоби при цьому під час його розгляду у парламенті були враховані поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону у повну відповідність передбаченим програмою зобов'язанням та рекомендаціям Венеціанської комісії Ради Європи», – зазначив Люнгман.

За його словами, також має бути забезпечений додатковий прогрес щодо решти відтермінованих заходів, необхідних для досягнення поставлених програмою цілей, включно із заходами у енергетичному та податково-бюджетному секторах. 

«Обговорення триватиме протягом наступних тижнів», – додав Люнгман.

Як відомо, експерти Міжнародного валютного фонду з 12 по 16 лютого відвідали Київ для зустрічей з представниками влади.

Після зустрічі з експертами Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ.

У березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на чотири роки. Перший транш у сумі 5 млрд дол. Україна отримала в березні 2015 року, другий (1,7 млрд дол.) у серпні 2015 року, третій (1 млрд дол.) у вересні 2016 року, четвертий (1 млрд дол.) у квітні 2017 року.

Наразі очікується, що п'ятий і шостий транші Україна отримає впродовж нинішнього року, якщо виконає умови МВФ, серед яких - створення Антикорупційного суду та запровадження ринкових цін на газ для населення.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ