Про це пишуть Наші гроші з посиланням на систему «Прозорро».

Найпопулярнішим продуктом виявилось «ESET Endpoint Protection Advanced» розробки словацької компанії «ESET»: на нього припало 13 угод на 28,92 млн грн.

Причому найвища ціна антивірусу на рік у 579 грн/од. зафіксована в договорі ДУ «Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України» з ТОВ «Датастрім».

Це відповідає ціні первинної закупівлі від 50 одиниць для держструктур, неприбуткових організацій і навчальних закладів, за якою його продають інші фірми. Однак МВС купило 1 200 одиниць, тому розробник, можливо, надав дилеру більшу знижку. На користь цього говорить зокрема те, що інші замовники купують антивіруси значно дешевше. Наприклад, Міністерство оборони замовило тому ж «Датастріму» рішення ESET Endpoint Protection Advanced (ЕЕS, EFS) на рік по 239 грн./од., тобто принаймні вдвічі дешевше.

Ще чотири договори стосувалися софту «ESET Mail Security», який найдорожче замовили ІТ-шники Служби безпеки України – по 318 грн/од.

Також ДП «НЕК «Укренерго» замовило рішення McAfee Web Security розробки американської компанії «McAfee» на рік у ТОВ «Оптідата» по 544 грн/од., а Управління справами Верховної Ради України – McAfee Web Security Gateway Edition Software (WSGCKE-AA) на рік у ТОВ «Софтліст» по 340 грн/од.

ІА "Вголос": НОВИНИ