Про це у коментарі «Вголосу» заявив командир Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» Олег Куцин.

«Є десятки фотографій із наших заходів, на яких добре видно, що ніхто прапора не спалював, – коментує націоналіст. – Це була спонтанна реакція героїв, які захищали Україну від ворога на Донбасі. Цю люди зреагували на прапор чужої держави, який висить на українській адміністративній будівлі. Ці люди на власні очі бачили, чим закінчилося вивішування прапорів на держустановах на Сході. Саме тому вони зняли той угорський прапор і відразу передали його правоохоронцям з тим, щоб останні виправили ситуацію і не допускали повторного, на нашу думку, порушення українського законодавства».

Тепер же, за словами Олега Куцина, цією ситуацією маніпулюють, щоб дискредитувати патріотів:

«Москаль неодноразово оббріхував ВО «Свобода», навіть є рішення суду, за яким він повинен вибачитися перед політсилою. Варто зауважити – вибачень досі не було. Тепер він знову свідомо бреше. Тим займаються й інші особи, які вперто намагаються знайти «злочин» в діях націоналістів. Якщо ж Москаль доручив комусь відкривати «кримінальні справи» – будь ласка, ми подивимося, що з того вийде. Ми звикли відкрито захищати свою державу і відстоювати її інтереси. У цьому випадку ми вчинили так, як вважали за потрібне – цілком мирним шляхом».

Як відомо, 12 листопада націоналісти на Закарпатті вшановували річницю створення «Карпатської Січі» та пам'ять борців за Українську державу. Відповідно, проводили низку заходів, вшанували сучасних захисників України, нагородили родини загиблих і поранених героїв російсько-української війни. Також патріоти пройшли маршем в Ужгороді та Береговому і вручили вимоги угорському консулу.

«Ми звернулися із вимогою відновити історичну справедливість, не втручатися у внутрішні справи України, не підігрувати сепаратизму, припинити блокування українських ініціатив у Європі», – зазначив командир «Карпатської Січі».

Раніше прес-служба губернатора Закарпаття Геннадія Москаля опублікувала звернення посадовця, який заявив, що «купка маргіналів своєю провокативною поведінкою намагається розсварити два наші народи».

«Акція в Берегові показала, що праві діють в одному ключі з російськими спецслужбами, які зі шкіри пнуться, щоб на багатонаціональному ґрунті розхитати ситуацію в Закарпатській області. Відповідально заявляю, що політичні сили, які влаштували цю провокацію, не мають жодної, ані найменшої підтримки на Закарпатті. Саме тому більшість учасників «фаєр-шоу» була привезена в Берегово із сусідніх областей», – запевняв посадовець.

Разом з тим, за словами Москаля, оцінити «бездіяльність» поліції, яка не чинила спротиву націоналістам, має дати керівництво МВС, куди вже відправили відповідне звернення.

Як уже писав «Вголос», 12 листопада націоналісти зняли з Берегівської міськради угорський прапор 

Між тим, глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто висунув вимогу українській владі – «відреагувати на інцидент», який стався у закарпатському місті Берегово 12 листопада.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ