США готові надавати підтримку Володимиру Зеленському, який переміг у другому турі президентських виборів в Україні.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Сполучені Штати вітають обраного президента Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні. Ми також вітаємо українців із проведенням виборів, які показують життєздатність демократії через п'ять років після революції 2014 року і через п'ять років після неослабної російської агресії», – наголошується в заяві.

У Держдепі також вітають висновки, що містяться в попередній доповіді ОБСЄ щодо виборів в Україні. У документі зазначається, що «вибори були мирні, конкурентні, а їх підсумок показує волю народу».

Також у Держдепі США висловили бажання працювати із Зеленським.

«Ми чекаємо роботи з обраним президентом Зеленським, спрямованої на досягнення нашими двома народами мети безпечної, процвітаючої, демократичної і вільної України», – йдеться в заяві.

У Держдепартаменті підкреслюють, що «США продовжують виступати на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах визнаних на міжнародному рівні кордонів».

«І ми будемо продовжувати підтримувати Україну в той час, коли вона приступає до важливих реформ», – йдеться в повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ