Під час пандемії коронавірусу в Україні влада показала свою розбалансованість і невміння координувати дії з місцевими громадами.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив міський голова міста Винники, що під Львовом, Володимир Квурт.

«Коронавірус залишається з Україною і світом. Ми будемо перебувати у цьому стані в найближчі роки. Ми будемо очікувати нових хвиль, адже це захворювання, як і різні види грипу, може жити серед людей», - зазначив Квурт.

Найбільша проблема, яка виникала і продовжує впливати, за словами міського голови - це відсутність координації.

«Ми стали свідками розбалансованості державного управління. Різні міністерства приймали неузгоджені між собою рішення. Друга річ, на яку не один фахівець звертав увагу - це необхідність вести чесний діалог з громадянами України. Як на мене, то нічого страшного не сталося від того, що на якийсь період були закриті парки. Це якоюсь мірою продемонструвало серйозність намірів влади. Але дивно звучать пояснення головного санітарного лікаря, що це було зроблено умисно, щоб залякати...очевидно, не таке хотіли би почути українці», - пояснив Володимир Квурт.

«Головне - ставитися відповідально. Звертаюся до своїх мешканців: слідкуйте за гігієною, мийте руки, одягайте маски і, коли почуваєтеся погано - не наражайте на небезпеку оточуючих, не ризикуйте своїм здоров'ям!» - додав політик.

Крім того, Квурт наголосив, що вихід із карантину має відбуватися поступово, адже різке зняття обмежень може спричинити нову хвилю захворювання.

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ