За його словами, «регіонали», прикриваючись єдиним соціальним внеском, намагалася створити підконтрольну собі структуру, яка б займалася здирництвом з підприємців.


«Даний законопроект передбачав передачу тристоронній структурі, підконтрольній Партією регіонів, повноважень по збору соціальних внесків з підприємців», - розповідає депутат.

В’язівський пояснив, що законопроектом пропонувалося, щоб розмір так званого єдиного соціального внеску визначався за погодженням з організаціями роботодавців та профспілок. «Як відомо, Федерацію профспілок України контролює «регіонал» Хара, а Федерацію роботодавців – Юрій Бойко», - підкреслив депутат.

Як зазначив Володимир В’язівський , в законопроекті також передбачалося надати згаданій самоврядній структурі право видавати певні нормативні документи і встановлювала для підприємців плату за свої послуги.
«Члени профільного комітету дослухалися до наших пропозицій і відхили законопроект «регіоналів», - зазначив депутат. В’язівський додав, що єдиний соціальний внесок потрібно вводити, але без додаткового здирництва з підприємців в інтересах однієї політичної сили.

Депутат не виключає, що на наступній буде розглянуто новий законопроект про єдиний соціальний внесок, який буде встановлювати прозорі механізми його збору і без додаткового фінансового навантаження на підприємців.

ІА "Вголос": НОВИНИ