Про це заявив гендиректор турецького державного телеканалу TRT Ібрахім Ерен, пише «DW».

«Як громадське телемовлення ми не можемо в 21.00, коли діти ще не сплять, показувати в прямому ефірі когось на зразок бородатого австрійця у спідниці, який не вірить в статеву приналежність і каже, що він і чоловік, і жінка», - заявив Ерен, виступаючи в стамбульському Університеті імені Ібн Хальдуна 4 серпня, пише газета Hürriyet

Також Ерен нагадав незгоду з системою голосування. Він говорив з представниками Європейського мовного союзу (EBU) про те, що організація «відступає від власних цінностей». У результаті інші країни також покинули «Євробачення».

«В EBU панує ментальний хаос, і в цьому винне його керівництво. Якщо вони зможуть виправити ситуацію, то ми знову приєднаємося до «Євробачення», - заявив Ерен. 

Нагадаємо, Туреччина оголосила бойкот пісенного конкурсу у 2012 році на знак незгоди зі зміною системи голосування. Згідно з чинними правилами, у голосуванні в рівній мірі беруть участь журі та глядачі. Крім того, у фінал автоматично проходять представники п'яти країн, що платять найвищі внески до EBU (Іспанія, Італія, Великобританія, Франція і Німеччина).

У 2014 році переможцем конкурсу став артист-травесті Тому Нойвірт з Австрії, відомий під сценічним псевдонімом Кончіта Вурст.

ІА "Вголос": НОВИНИ