Як повідомляє місцеве видання «Примечания», медики вигнали вночі з лікарні ім. Семашка 21-річну вагітну жінку на вулицю на мороз лише в одних тапочках.

Жінка, яка прийшла до лікарів з високою температурою, опинилась на вулиці через те, що у неї не було необхідних документів (імовірно, відсутність поліса ОМС і паспорта) та грошей. Їй поставили попередній діагноз – ГРВІ та підозра на ниркову недостатність, або пневмонія.

Вагітну жінку виставили на вулицю близько 03:00. Вона на собі мала лише тонкі штани, пуховик і шльопанці, телефон розрядився, тож зателефонувати родичам вона не могла.

«Вона весь час дзвонила чоловіку, повідомляла про те, хто її оглядає, які аналізи роблять, куди везуть. З Семашка дзвонила, скаржилася, що до неї вийшов гінеколог і сказав: «Думаєш, я буду тебе тут вночі дивитися?». Потім її почали виганяти, говорити, що госпіталізації вона не потребує і повинна піти додому. Вона просилася залишитися до ранку, скаржилася на температуру. Ми знайшли телефон приймального покою, дзвонили, нам відповіли: «Ми що, готель? Приїжджайте і забирайте», – розповіла мати загиблої.

За її словами, вагітну жінку в приймальні лікарні називали бомжихою.

Вже через годину замерзлу дівчину помітила перехожа, яка їй викликала таксі додому. Вдома у жінки температура піднялась під 40. На другий день їй стало краще, але ввечері знову викликали «швидку». У лікарні сказали, що плід загинув на 23 тижні, тож Тетяні хотіли викликати штучні пологи. Під час процесу жінка померла.

За словами рідних, лікарі поки не сказали їм, що ж сталося з Тетяною. Медики перинатального центру лише припустили, що у жінки була вірусна пневмонія, яка могла протікати безсимптомно. Значному погіршенню стану могло посприяти переохолодження, отримане напередодні вночі.

Тетяна не дожила до свого 22-річчя всього п'ять днів. У Крим вона переїхала півроку тому до свого цивільного чоловіка. Родом Тетяна Піменова з Волгоградської області.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ